Zusjeshobbyhoekje

Pixelhobby sleutelhangers, medallion, matjes & setjes

Wat is Pixelhobby?

Pixelhobby is een uniek, creatief hobbyproduct waarmee je voorbeelden van een patroon of je eigen foto’;s kunt pixelen. In de diverse boekjes en catalogussen zijn er meer dan 1000 patronen beschikbaar, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen foto’s te pixelen.

Het enige wat je hoeft te doen is een patroon uitkiezen, alle benodigdheden verzamelen en klaarleggen en je kunt beginnen.

Je plaatst de transparante basisplaat over het patroon en je pixelt het patroon. 

Hoe werkt Pixelhobby?

Je hebt gewone Pixelhobby en Pixelxl

Bij Pixel XL (geschikt vanaf 5 jaar) bestaan de patronen uit grotere kleurvlakken. De kleine Pixel Classic sets bestaan uit kleurpatronen.

 

De grotere sets van Pixelhobby werken met symbool patronen. Wanneer je er voor kiest om een eigen footo te pixelen dan werk je ook met symboolpatronen.

De Pixels druk je met je vingers of (veel handiger) met een pincet op de transparante Pixelhobby basisplaat.

De pixels blijven vanzelf zitten. Voor het pixelen heb je dus geen lijm nodig. Je hoeft het ook niet te strijken, zoals met strijkkralen het geval is.

​

Hoe werkt een Pixel deelpatroon? 

Als je een basisplaatje gaat pixelen, heb je meerdere deelpatronen. Elk deelpatroon bevat een aantal symbolen, elk symbool staat voor een eigen kleur. Deze symbolen verwijzen naar het kleurnummer welke je achterop het pixelmatje vindt. 

 

Je schuift de transparante basisplaat over het patroondeel, dan zie je precies waar elke pixelkleur geplaatst kan worden. Supereenvoudig, je hoeft dus niet te tellen maar volgt gewoon simpel het patroon. 

 

Als het patroondeel klaar is, dan kun je de basisplaat op het volgende patroondeel leggen. Let er wel goed op dat de pijl op de achterkant  altijd dezelfde richting op blijft wijzen. Zo ga je net zolang door totdat je de hele basisplaat vol hebt gepixeld

 

Wat heb je nodig voor Pixelhobby?

Pincetten (er zijn speciale pixel pincetten)

Sjabloon (je basisplaat verschuift dan niet, maar is niet noodzakelijk)

Heb je last van het verschuiven van de basisplaat? 
Hoe werkt het pixelhobby sjabloon?
Doe het patroon in een doorzichtig insteek hoesje.
Leg het sjabloon op de juiste plek op het patroon
Plak het sjabloon vast met plakband (door het hoesje scheurt je papier niet).
Daarna leg je de basisplaat in het sjabloon, zo kan de basisplaat niet verschuiven.

 

Basisplaat

De basisplaat van Pixelhobby heeft maar liefst 2000 pinnen (50x40). Aan de achterkant van de basisplaat zie je een pijl. Als je gaat pixelen en gaat wisselen tussen deelpatronen moet je er voor zorgen dat deze pijl altijd de goede kant op wijst.

 

Zwaluwstaartjes

Aan de achterkant van de basisplaat zitten 4 inkepingen. De inkepingen zijn gemaakt voor de zwaluwstaartjes. Met deze zwaluwstaartjes kun je de basisplaten aan elkaar vastmaken. Zo kun je jouw Pixelproject dus net zo groot maken als je zelf wilt.

 

Lijst

Wil je een lijst bestellen voor jouw pixelwerk? Het bestelnummer van de juiste lijst vindt je op de eerste pagina van het patroon.